EcoHorta

la Vall de Montsoriu – Agroecologia de proximitat!!!

Lassanya de carbassó

 

INGREDIENTS:images

Pasta de lassanya (NO PRECUINADA)

1 kg. carbassons

2 cebes

1/2 kg de xampinyons

salsa tomaquet

llet vegetal que no sigui dolça

farina

mantega

llevat de cervesa o pa ratllat

EL.LABORACIÓ:

Primer de tot hem de coure tots els ingredients per separat.

Comencem per les plaques de lassanya. Posarem una olla d’aigua al foc amb sal i un raig d’oli, quan bulli hi tirarem les plaques de lassanya d’una en una, fins que estiguin cuites, uns 15 minuts. Les escorrem i hi passem aigua freda. Reservem.

Posem oli en una paella i coem els xampinyos, tallats a làmines. Salem i reservem quan estiguin cuits.

En una altra paella posem oli i coiem la ceba tallada petita, quan estigui blanca, hi afegim el carbasó tallat prim , deixem que es cogui a foc suau. Quan estigui cuit reservem.

Ara preparem la salsa de tomaquet, posem oli en una paella ,hi tirem el tomaquet triturat, salpebrem i també podem afegir-hi alguna herba, com orenga. Deixem que es redueixi. I reservem.

Seguidament preparem la beixamel, posem en una paella un bon tros de mantega , quan estigui desfeta hi afegim una cullerada ben grossa de farina,   remenem i deixem que es cogui una mica, llavors anem afegint mica a mica la llet vegetal, sense deixar de remenar fins que tingui la consistencia adecuada, salpebrem.

MUNTATGE:

Amb tots els ingredients cuits, només ens queda muntar-ho i posar-ho al forn.

A la plata que volguem posar al forn, hi tallem uns trossets de mantega repartits, a sobre hi posem una capa de plaques de lassanya, seguidament el carbassó amb la ceba, després els xampinyons,  la salsa de tomaquet . A sobre una altra capa de pasta i els demès ingredients en el mateix ordre anterior. Tornem a posar una capa de pasta , a sobre la beixamel i uns trossets de mantega. Per gratina hi podem posar llevat de cervesa o pa ratllat.

Ho posem al forn i quan la beixamel estigui rossa, ja ho tenim a punt!!!

Bon profit a tothom!

Anuncios

Los comentarios están cerrados.